Direct naar content gaan
hero
Geniet,
maar drink met mate

STIVA zoekt leden voor haar jongerenpanel

Wie zijn wij?
STIVA – Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie – is in 1982 opgericht door de alcoholbranche. STIVA levert een actieve bijdrage aan het bevorderen van duidelijke communicatie, verantwoorde alcoholconsumptie en verantwoorde alcoholreclame.

De alcoholbranche vindt het van groot belang dat reclame voor alcoholhoudende drank op een verantwoorde manier gebeurt. Daarom zijn er regels opgesteld: de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (RvA).

Wat is het jongerenpanel?
Alle TV- en bioscoopcommercials worden voor uitzending getoetst aan de RvA door een toetsingscommissie. Naast deze al bestaande commissie, zijn wij benieuwd naar de meningen van jongeren. In 2010 is STIVA gestart met een jongerenpanel. Ter vervanging  van dit panel zoekt STIVA een nieuw jongerenpanel.

Wat verwachten we van je?
Een aantal keren per maand (50 à 60 keer per jaar) zullen we je een aantal commercials per mail voorleggen en vragen we je een advies over de commercial te geven. Ook kan het jongerenpanel betrokken worden in de beoordeling van wel of geen alcoholreclame in de bioscoop. Daarnaast zullen we een aantal keren per jaar bij elkaar komen voor een informatieve bijeenkomst of een brainstormsessie.

Waarom zou je mee doen?
Je kan alvast wat ervaring tijdens je studie opdoen met (alcohol)marketing en politieke processen. Je krijgt enkele malen per jaar een gratis bioscoopkaartje. Het is een kans om mee te denken en te praten over een actueel thema als ‘Reclame en Alcohol’. Daarnaast krijg je uiteraard een financiële vergoeding.

Wie ben jij? 
– Je volgt een relevante opleiding (bijvoorbeeld communicatiewetenschappen of politicologie)
– Je bent tussen de 18 en 21 jaar
– Je bent enthousiast en geïnteresseerd in onderwerpen als reclame, alcoholbeleid en politieke processen
– Je bent communicatief vaardig en scherp

Hoe doe je mee?
Stuur vóór 1 september je cv en een korte motivatie met waarom je lid wil worden van het jongerenpanel naar sanne@stiva.nl. Heb je nog vragen? Kijk dan op www.stiva.nl of bel met Sanne Bakker 070-76 201 76