300 jaar familiebouwerij Bavaria

12

feb

Wat in 1719 begon als een kleine thuisbrouwerij aan de Kerkdijk in Lieshout, groeide in de afgelopen 300 jaar uit tot onze internationale familiebrouwerij. We vieren dit jaar het 300-jarig bestaan van onze Bavaria brouwerij. Deze mijlpaal danken we aan iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan het succes; of je nu geniet van onze bieren, ze brouwt, drinkt, verkoopt of tapt. Daarom vieren we in 2019 op diverse momenten feest: sámen, omdat we goede relaties en samenwerkingen belangrijk vinden.

Als familiebedrijf willen we de brouwerij nog mooier doorgeven aan de volgende generatie. Om dat te kunnen doen, ondernemen we graag maatschappelijk verantwoord en duurzaam. Dat zit in ons DNA. We maken keuzes met het oog op de lange termijn, zijn zuinig met grondstoffen en de omgeving. We investeren ook in duurzaamheid als dat voor ons niet direct loont, maar omdat we ervan overtuigd zijn dat volgende generaties er baat bij hebben.

Als brouwer voelen wij het ook als onze verantwoordelijkheid om waar mogelijk bij te dragen aan verantwoord alcoholgebruik. Niet alleen de samenleving verwacht dit van ons, maar ook de toekomstige generaties van onze familie van bierbrouwers. We brouwen onze bieren met passie en trots en willen de wereld er op een verantwoorde manier van laten genieten. Alcoholvrije en laag alcoholische bieren zien we dan ook als een volwaardig en belangrijk onderdeel van ons aanbod.

Al decennia is alcohol wereldwijd een aangenaam onderdeel van het sociale leven. Van een lekker glas bier kan je echt genieten na een dag hard werken, of met vrienden tijdens een etentje of avond in de kroeg. Toch is alcohol op sommige momenten, op sommige plaatsen en voor sommige mensen niet geschikt. De negatieve gezondheidseffecten van overmatige alcoholconsumptie worden steeds duidelijker. Jongeren lopen hierbij een verhoogd risico omdat hun lichaam nog in ontwikkeling is. De wettelijke leeftijdsgrens vormt dan ook een belangrijk uitgangspunt binnen onze visie op verantwoord alcoholgebruik. Mits er verantwoord mee wordt omgegaan hoort een biertje bij het leven en kan het een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen.

We zijn blij met onze samenwerking binnen de Nederlandse Brouwers en met STIVA. Door met elkaar in gesprek te blijven, kunnen we samenwerkingen met andere betrokkenen blijven vormgeven. Zo is in november 2018 het Nationaal Preventie Akkoord van de grond gekomen, en geven we daar gezamenlijk invulling aan door middel van concrete acties en commitments.

Dankzij dit soort samenwerkingen genieten mensen steeds verantwoorder van alcohol: door een gerichte aanpak wordt problematisch alcoholgebruik aangepakt en kan de overgrote meerderheid die verstandig met alcohol omgaat blijven genieten van een glas bier. We zijn als brouwersfamilie dan ook dankbaar dat we het 300-jarig bestaan van onze Lieshoutse brouwerij mogen vieren en kijken vol verwachting naar de volgende 300 jaar!

Peer Swinkels – Chief Commercial Officer Swinkels Family Brewers