Ga direct naar de content

Vacature jongerenpanel

Ben jij binnenkort onderdeel van het jongerenpanel van STIVA?

Wie zijn wij?
STIVA – Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie – is in 1982 opgericht door de alcoholbranche. STIVA levert een actieve bijdrage aan het bevorderen van duidelijke communicatie, verantwoorde alcoholconsumptie en verantwoorde alcoholreclame.

De alcoholbranche vindt het van groot belang dat reclame voor alcoholhoudende drank op een verantwoorde manier gebeurt. Daarom zijn er regels opgesteld: de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RvA)

Wat is het jongerenpanel?
Alle TV- en bioscoopcommercials worden voor uitzending getoetst aan de RvA door een toetsingscommissie. Naast deze al bestaande commissie, zijn wij benieuwd naar de mening van jongeren. In 2010 is STIVA gestart met een jongerenpanel. Om te zorgen dat het een jongerenpanel blijft is het nodig dat van tijd tot tijd nieuwe leden worden geworven. Daarom is STIVA nu op zoek naar nieuwe leden voor het jongerenpanel.

Wat verwachten we van je?
Een aantal keren per maand (ongeveer 30 keer per jaar) zullen we je een aantal commercials via een speciale website voorleggen en vragen we je om een advies over de commercial te geven. Dit kost vaak niet meer dan 5 minuten per commercial. Daarnaast zullen we een à twee keer per jaar bij elkaar komen voor een informatieve bijeenkomst of een brainstormsessie.

Waarom wil je onderdeel worden van het jongerenpanel?
Je kan alvast wat ervaring tijdens je studie opdoen met (alcohol)marketing en politieke processen. Het is een kans om mee te denken en te praten over een actueel thema als ‘Reclame en Alcohol’. Daarnaast krijg je een financiële vergoeding van €500,- bruto per jaar.

Wie ben jij?
– Je volgt een relevante opleiding (bijvoorbeeld communicatiewetenschappen, media of politicologie)
– Je bent tussen de 18 en 21 jaar
– Je bent enthousiast en geïnteresseerd in onderwerpen als reclame, alcoholbeleid en politieke processen
– Je bent communicatief vaardig en scherp

Interesse?
Stuur een mail met je cv en een korte motivatie met waarom je onderdeel wil worden van het jongerenpanel naar info@stiva.nl
Heb je nog vragen? Mail dan ook naar info@stiva.nl of bel 070-76 201 76