Ga direct naar de content

Bureau

Peter de Wolf

Directeur STIVA

Na zijn studie Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is Peter zijn carrière begonnen bij de gemeente Amsterdam op het terrein van jeugd- en veiligheidsbeleid. Vervolgens heeft bij Koninklijke Horeca Nederland als beleidsadviseur op de thema’s alcohol en veiligheid gewerkt. Sinds september 2008 is Peter de Wolf directeur van STIVA. Als directeur van STIVA is hij eindverantwoordelijk. Hij vertegenwoordigt STIVA in binnenlandse en buitenlandse overleggen en in de media.

Meer aandacht voor het thema alcohol en jongeren en de rol van ouders daarin, dat is een van de zaken waar ik mij hard voor maak

Peter vindt het belangrijk om dingen voor elkaar te krijgen, zoals meer aandacht voor het thema ‘alcohol en jongeren’ en de rol van ouders daarin. Daarnaast vindt hij het opnemen van afspraken over reclame voor sociale media een mooi voorbeeld van hoe complexe zaken vertaald zijn in concrete spelregels. Hij doet dit niet alleen samen met zijn STIVA-collega’s, maar ook met professionals uit de alcohol- en reclamebranche.
Peter woont in Amsterdam met zijn vriendin en dochter. Naast zijn werk is Peter actief op de golf- en tennisbaan en op het voetbalveld. Verder houdt hij van reizen en lezen.