Ga direct naar de content

Nieuws

IARD lanceert de Global Standards Coalition

Vandaag is de Global Standards Coalition gelanceerd. Hierin hebben 80 toonaangevende bedrijven van over de hele wereld zich verenigd om problematisch alcoholgebruik te verminderen. Dit zijn bedrijven en organisaties vanuit de retail, horeca, marketing, zelfregulerende organen, e-commerce en tech, maar ook alle leden van International Alliance for Responsible Drinking (IARD) – de grootste wereldwijde producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken.

Alle bedrijven die de Global Standards Coalition ondertekend hebben onderschrijven het beleid om verkoop en marketing van alcohol aan minderjarigen te voorkomen. Daarnaast zullen deze bedrijven samenwerken om zwaar en overmatig alcoholgebruik verder terug te dringen en verantwoorde alcoholconsumptie de norm te maken via concrete maatregelen. Ook zullen deze bedrijven en organisaties trainingen en begeleiding faciliteren die hun personeel in staat stelt om de verkoop en levering van alcohol op een verantwoorde manier uit te voeren en dus soms ook ‘nee’ te zeggen.

Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) is lid van het Partnership Council van International Alliance for Responsible Drinking (IARD) en we zijn erg enthousiast dat derde partijen uit Nederland zoals Flink (Nederland), Koninklijke Horeca Nederland – KHN en de bond van adverteerders deze commitments ook hebben ondertekend. Het geeft aan dat er brede steun is voor verantwoord marktgedrag als het gaat om verkoop en marketing van alcoholhoudende dranken. 

Het persbericht van IARD is hier te vinden.