Ga direct naar de content

Nieuws

STIVA en Flink tekenen Gedragscode Verantwoorde Alcohol Bezorging

De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) en snelle boodschappenbezorger Flink hebben de Gedragscode Verantwoorde Alcohol Bezorging ondertekend. Dat gebeurde tijdens de NIX18 week van Flink. De hele week vinden er activiteiten plaats om bij de medewerkers aandacht te vragen voor het belang van een verantwoorde alcoholbezorging en leeftijdscontrole bij bezorging. Mystery shoppers controleren structureel of dit goed gebeurt. Indien dit niet het geval is, kunnen sancties voor de betreffende medewerker volgen.

Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink: “Het moet niet mogelijk zijn voor minderjarigen om alcohol of sigaretten bij Flink te bestellen. Daarom besteden we er volop extra aandacht aan. Met STIVA hebben we de handen ineen geslagen om ervaringen uit te wisselen en een gedragscode op te stellen. We hebben nu heldere afspraken gemaakt over wat we gaan doen. We zien uit naar de verdere samenwerking voor dit belangrijke onderwerp.”

Peter de Wolf, directeur van STIVA: “Het is ontzettend belangrijk dat op een verantwoorde manier wordt genoten van alcoholhoudende producten. De producenten en importeurs van alcoholhoudende dranken zijn daarom verheugd dat we nu een gedragscode voor verantwoorde bezorging hebben kunnen sluiten. Die dient wat STIVA betreft als voorbeeld voor de sector. We zullen andere bedrijven van harte uitnodigen om de code ook te onderschrijven.”