Ga direct naar de content

Alcoholcode

Afgebeelde personen (promoties)

Reclame voor alcoholhoudende drank mag geen personen tonen die jonger zijn of evident jonger lijken dan 18 jaar. Voor reclame-uitingen waarbij gebruik wordt gemaakt van geënsceneerde situaties met scripts en modellen die door of in opdracht van de adverteerder worden ingehuurd, geldt dat er geen personen die jonger zijn of evident jonger lijken dan 25 jaar getoond mogen worden.

Toelichting artikel 11

Op Facebook en andere (social netwerk)sites met foto’s waarop personen staan die niet door de adverteerder zijn ingehuurd en waarbij de content van de site beheerd wordt door of namens de adverteerder en waar de adverteerder redactionele controle over heeft, geldt dat de afgebeelde personen 18 jaar of ouder moeten zijn.

Betekenis van artikel 11 voor horecapromoties:

Posters e.d. die gebruikt worden tijdens de promotie of ter aankondiging van de promotie mogen geen personen (promotiemedewerkers dan wel klanten) tonen die jonger zijn of evident lijken dan 25 jaar. Verder mogen op foto’s die gemaakt zijn tijdens promoties van klanten en die worden getoond op Facebook of andere (social network) sites van het gepromote merk ook geen personen staan die jonger zijn of evident lijken dan 18 jaar.